Totaal aantal pageviews

zaterdag 4 juni 2016

Pinksteren 2017: vlaggetjes ophangen

De kerstversiering de deur uit, paaseieren opgegeten… Maar hoe zit het met Pinksteren? De Pinksterboom is weer afgetuigd, de Pinkstersnoepjes zijn op? Niets van dit alles.
 
Wel was Pinksteren 1968 (2 juni) een speciaal moment. Mijn ouders overwogen om op Tweede Pinksterdag nog een dagje uit te gaan, ook al was mijn moeder hoogzwanger. Het uitje ging niet door. Op Pinksterzondag werd ik geboren.
Sindsdien ben ik nooit meer jarig geweest met Pinksteren. Een kwestie van maanstanden en de positie van de aarde om de zon.
 

 
Tijdens Pinksteren dus geen verjaardagslingers, maar het is toch jammer dat dit feest verder geen versiering kent.
Pinkstervuur zou je kunnen symboliseren met brandende kaarsen. De dagen worden langer, het licht verdrijft de donkerte van de avond, dus ja…wat heb je dan aan kaarsen?
Pinksteren is ook de ‘wind van de Heilige Geest’. Slingers met rode vlaggetjes lijkt me wel wat. Immers, de kleur van het kanselkleed in Protestantse Kerken is dieprood. Symbool van vurigheid. De buurman zal denken dat je overtuigd socialist geworden bent, maar jij kunt iets vertellen over het Pinkstervuur. Misschien zijn verschillende kleuren nog treffender; Pinksteren: het feest van de veelkleurigheid.
 
En tijdens het Pinksterdiner schenk je eerst water uit een stenen kruik in de glazen van je gasten: levend water! Als de gasten vragen waarom je water schenkt, kun je iets vertellen dat de Heilige Geest lijkt op water en dat de Heer water zal uitgieten op dorstig land. En daarna komt de champagne want Pinksteren is vooral een vrolijk feest van overvloed. Natuurlijk niet te veel wijn, anders nemen ze je niet serieus en denken ze dat je wartaal uitslaat.
 
Pinksteren 2017:
-denken aan vlaggetjes met rode kleuren
-vlaggetjes met verschillende kleuren
-stenen kruik
-fles champagne
 
Een gezegend Pinksteren alvast!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten