Totaal aantal pageviews

donderdag 31 december 2015

Zes verbazingwekkende trends voor 2016


Op de valreep van dit jaar nog een blogje. We zijn altijd benieuwd wat de trends voor het komende jaar gaan worden. Ik vroeg het aan onze beroemde en  veelgevraagde trendwatcher en futuroloog Jodocus Duim.



De smartdrone is altijd bij je



Het is lang verborgen gehouden, maar in 2016 wordt hij geïntroduceerd. De smartdrone vliegt altijd een halve meter boven je en navigeert je overal heen. Wil je iemand bellen of muziek luisteren, dan daalt hij af en vliegt hij naast je gezicht.



Oranje Pieten



Er komt een einde aan de Pietendiscussie. De komende zomer missen we het Oranje voetbal zo erg dat het idee ontstaat om Zwarte Piet voortaan maar oranje te laten kleuren. Iedereen tevreden. Om de nieuwe traditie kracht bij te zetten, meert Sinterklaas in 2016 in het Drentse plaatsje Oranje aan. Als Nederland zijn CO2 doelen wil halen zal dit echter niet per stoomboot gebeuren.



Iedereen aan de ‘groupie’



De selfie is zo 2015. In dit nieuwe jaar wordt de groupie heel erg trendy. Sommigen denken misschien nog aan vrouwelijke fans van popgroepen, maar in 2016 betekent groupie een groepsfoto dat je met je telefoon (of smartdrone) maakt. Is een stuk gezelliger dan die egoïstische selfie.



Flop 2000



Om toch wat zinnigs te doen te hebben komende zomer zonder onze oranjemannen op het voetbalveld, introduceert Radio 2 eind juni de Flop 2000. De 2000 meest slechtste en geflopte platen ooit worden dan gedraaid. Er zullen zelfs nummers tussen zitten die de studio nooit hebben gehaald. Dus dat kan nog heel wat verrassingen opleveren.



X-masBBQ



Dit wordt de kersttrend voor de komende jaren. Nu de temperaturen rond Kerst lenteachtig blijken te worden, gaan we die kalkoen, of Flappie het konijn, gewoon op de barbecue leggen.



Jezus in de tuin



Boeddhabeelden in de tuin zijn zo ouderwets. De nieuwste buitentrend wordt Jezus. Een vertegenwoordiger van een authentieke Europese godsdienst als tuindecoratie. In de handel komen de crucifixen, stalletjes met het kindje Jezus of gewoon een fors Christusbeeld. Zeker na de Olympische Spelen in Rio, wordt dat laatste hartstikke in.






1 opmerking: