Totaal aantal pageviews

dinsdag 30 september 2014

Altijd koffie


Als een bewoner van een andere planeet de eet- en drinkgewoonten van de mensheid zou bestuderen,  zou koffie een opvallende plaats innemen.  De werkdag begint met dit bruine opwekkende drankje. Belangrijke vergaderingen, overleggen en conferenties worden onderbroken door koffiepauzes, waarbij er uiteraard ook thee is.

VOF de Kunst zong het al: "Maar, als de koffiejuffrouw het wil, ligt alles stil."

Tegenwoordig zijn de meeste koffiejuffrouwen vervangen door grote zwarte kasten waaruit je allerlei soorten koffie kunt tappen. Trouwens ook thee, warme chocola of tomatensoep.

Als iemand tegen je zegt "Kom even bij me op de koffie," dan hoef je helemaal geen koffie te lusten. Koffie is synoniem aan gezelligheid geworden.

Turkse koffie
 

De bewoner van de andere planeet zal misschien concluderen dat koffie ook een religieus aspect heeft. Kerkdiensten hebben na afloop vrijwel altijd koffie. Dit 'koffie na de dienst' lijkt wel een onderdeel van de liturgie te zijn. Over de verzuiling heen, is er troost voor iedereen. Kerkscheuringen en theologische disputen ten spijt, koffie zal er altijd zijn.

Er is zelfs koffie na de dood als we de uitvaartondernemingen mogen geloven.

Baby's krijgen gelukkig nog geen koffie. Dat is een hele troost.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten